Aannemer M. Caffa bv

Uw bouwproject zonder zorgen geregeld

Bellen Mail Menu
Westvlietweg 72Q
2495 AA Den Haag
Telefoon: 06 - 54 26 14 87
info@aannemersbedrijf-caffa.nl

Nieuwe gevel voor kantoorpand

Slanke gevelprofielen versterkt met stalen kokers

Geplaatst op 6 november 2009

Een kantoorgebouw in Amsterdam is bij een grondige renovatie voorzien van een nieuwe gevel voor meer uitstraling. Voor de noord- en oostgevel golden hogere eisen ten aanzien van de brandwerendheid. Om toch slanke gevelprofielen toe te kunnen passen, zijn deze versterkt met staal.

Cor van Zadelhoff, een van de eigenaren, wilde bij de renovatie van een kantoorgebouw (1965) in Amsterdam aanvankelijk alleen dubbel glas in de gevel laten aanbrengen. Maar samen met architecten Willem Heyligers en Marleen Valstar van Heyligers design + projects werd toch besloten het gebouw grondiger aan te pakken. Belangrijkste reden hiervoor was de ligging aan de Zuidas, waar veel nieuwe gebouwen verschenen, waardoor er een hoger ambitieniveau kwam. De oude houten puien werden vervangen door nieuwe slanke aluminium puien. Daarbij bleef de kenmerkende gevelarchitectuur – met prefab betonkolommen en betonnen randbalken in het zicht – behouden.

Mét het isoleren van de randbalken en betonnen kolommen kon ook het koudebrugprobleem opgelost worden. Omdat de gevelarchitectuur behouden zou worden, moesten alle betonnen onderdelen aan de binnenzijde geïsoleerd worden.

Als isolatiemateriaal bij de kolommen is gekozen voor foamglas, waardoor met een relatief kleine dikte (40 mm) voldaan kon worden aan de isolatie-eis. Om verticale leidingen van elektra en data/bekabeling weg te kunnen werken, zijn de achtkantige kolommen omkleed met rechthoekige kokers waardoor extra ruimte ontstond in de hoeken. Dit was – aldus architect Willem Heyligers - een goede combinatie met de horizontale leidingkoof op de vloer langs de gevel. In deze koof kon tevens de isolatie worden opgenomen voor de betonnen randbalken.

Bron: Bouwwereld.nl

Adresgegevens

Westvlietweg 72Q
2495 AA Den Haag
Tel. 06 - 54 26 14 87
info@aannemersbedrijf-caffa.nl
Privacyverklaring