Aannemer M. Caffa bv

Uw bouwproject zonder zorgen geregeld

Bellen Mail Menu
Westvlietweg 72Q
2495 AA Den Haag
Telefoon: 06 - 54 26 14 87
info@aannemersbedrijf-caffa.nl

Dakraam en dakkapel

Geplaatst op 28 december 2009

Een koepel of dakkapel op het dak kan een sombere zolder omtoveren in een prettige slaap- of werkkamer. Denk er wel aan dat (grote) ramen veel warmte verliezen; dubbel of HR glas gaat dat tegen. Als u rekening wilt houden met het milieu, denk dat aan isolatie van de kamer en vooral het raam. Plaats dus dubbel of HR glas in een dakkapel. Gebruik van materialen die lang meegaan, voorkomt verspilling van tijd, geld en (productie)energie.

Tips

  • Kies de toepassing die past bij het gebruik dat u van de zolderruimte wilt maken. Een dakkapel voor een opslagzolder is materiaalverspilling;
  • Kies voor goede kwaliteit, dit verlengt de levensduur;
  • Gebruikt u hout, kies dan voor hout met het FSC-keurmerk of het Keurhoutlogo;
  • Let bij kunststof kozijnen op de hergebruikgarantie;
  • De overheid geeft tijdelijk subsidie op het aanbrengen van HR++-glas;
  • Houd met de bouwplannen rekening met de buren. Ook als de gemeente een bouwvergunning heeft afgegeven, kunnen de buren nog bezwaar maken. Het is daarom verstandig om vooraf met de buren te overleggen.

Heeft u een plat dak, dan is een dak- of lichtkoepel de aangewezen keus. Heeft u een schuin dak boven een zolder die u alléén als opslagruimte gebruikt, dan is een klein dakraam met enkelglas of een klepraam voldoende. Gebruikt u de zolder als hobbyruimte of om de was te drogen, dan is een groter dakraam met isolerend glas en een ventilatierooster een betere keuze. Een dakraam is eenvoudiger aan te brengen, goedkoper en vergt minder materiaal dan een dakkapel, waardoor dit ook vanuit milieuoogpunt gunstiger is. Als de zolder een slaapruimte of verwarmde leefruimte is, dan is het plaatsen van een goed geïsoleerde dakkapel zinvol. U krijgt dan extra ruimte met stahoogte.

Bron: Milieu Centraal

Adresgegevens

Westvlietweg 72Q
2495 AA Den Haag
Tel. 06 - 54 26 14 87
info@aannemersbedrijf-caffa.nl
Privacyverklaring