Aannemer M. Caffa bv

Uw bouwproject zonder zorgen geregeld

Bellen Mail Menu
Westvlietweg 72Q
2495 AA Den Haag
Telefoon: 06 - 54 26 14 87
info@aannemersbedrijf-caffa.nl

3 redenen om nu te kopen of verkopen!

Beslis vóór de crisis over is!

Geplaatst op 7 december 2009

Het wordt steeds duidelijker dat de crisis haar einde nadert. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt wat dit voor jou betekent. De kans is erg groot dat bij economisch herstel de huizenmarkt weer snel verandert. Daarom nodigt Hypodomus zijn klanten graag uit voor een gesprek. Hypodomus is een van de grootste makelaars van Nederland met dertig winkels in Nederland. ‘Beslis vóór de crisis over is. In deze markt doen zich mooie kansen voor’, aldus Marco Beijersbergen, Erkend Hypotheekadviseur Amsterdam. Hypodomus geeft huizenbezitters en huizenkopers drie redenen om goed stil te staan bij de eigen woonsituatie.

De lage rentetarieven
De rente is laag. Zodra de economie aantrekt zal de rente stijgen. Je kunt beter nu kopen dan over een jaar. Bovendien kun je door het verruimen van de NHG grens naar € 350.000 eerder profiteren van de NHG rentekorting tot 0,8%! Voor mensen die niet verhuizen maar waarvan de renteperiode van hun hypotheek binnen afzienbare tijd afloopt kan het ook raadzaam zijn een afspraak met onze hypotheekadviseur te maken. Door een nieuwe rentevastperiode te kiezen ben je vaak direct goedkoper uit.

Het ruime aanbod bestaande koopwoningen
Verkopers zijn onzeker en er is een groot woningaanbod. Onderhandelen over een goede prijs is daardoor een stuk makkelijker. Ook al moet de eigen woning wellicht verkocht worden tegen een iets lagere prijs dan gehoopt dan nog zal het in de meeste gevallen voordelig zijn om te verhuizen. Stel je eigen woning is €200.000 waard en je ontvangt 5% (€ 10.000) minder dan gehoopt. Koop je een woning van €300.000 en beding je 5% korting scheelt het al snel € 15.000 of meer. In de huidige markt kun je op een duurdere woning namelijk in de meeste gevallen meer korting bedingen. Als je overweegt te verhuizen is het daar nu een goed moment voor.

Ruim aanbod aan goed geprijsde en aantrekkelijke nieuwbouwwoningen
Voor de crisis zijn veel nieuwbouwprojecten in aanbouw genomen die nu worden opgeleverd. De nieuwbouwmarkt is hard geraakt door de crisis en er zijn veel goed geprijsde woningen. Projectontwikkelaars willen graag verkopen omdat ook het nieuwbouwaanbod relatief groot is. En er zijn veel mooie projecten die zeker de moeite zijn om te overwegen. Uit het consumentenonderzoek blijkt dat eenderde van de Nederlanders (vooral jongeren) binnen vijf jaar wil verhuizen. Zodra de crisis echt helemaal over is zullen de huizenprijzen stijgen en zal het moeilijker worden om een geschikt huis te vinden. Bovendien wordt een hogere hypotheekrente verwacht. Wacht dus niet te lang als je overweegt een nieuw huis te kopen.

Bron: Hypodomus

Adresgegevens

Westvlietweg 72Q
2495 AA Den Haag
Tel. 06 - 54 26 14 87
info@aannemersbedrijf-caffa.nl
Privacyverklaring